Sery górskie wędzone

Sery górskie wędzone

Kto nie kojarzy górskiego wypoczynku z charakterystycznym przysmakiem produkowanym z owczego mleka? Sery góralskie, znane również pod pojęciem oscypka, są niesłabnącą atrakcją między turystów. Nie trzeba jednak specjalnie wybierać się w górskie rejony, tak aby zasmakować tego specjału. Firma Marfor od przeszło 20 lat działa na rynku, oferując produkowane przez siebie sery góralskie a także ich konfekcję i również dystrybucję. Sery firmy Marfor produkowane są z zachowaniem tradycyjnych technologii, a co za tym idzie – sery wyrabiane są tylko poprzez wykorzystywanie ludzkich rąk, co gwarantuje doskonałą jakość, smak a także odpowiednią konsystencję oferowanego produktu. Do produkcji wykorzystuje się mleko od przebadanych weterynaryjnie owiec, które posiada wszystkie stosowne certyfikaty. Z kolei wyroby poddawane są później wędzeniu, do którego wykorzystuje się naturalny dym pochodzący z wiórek olchy i również buka.


Ocena: 5/5 (1 głosów)  


Szczegóły wpisu:


Odwiedziny botów:
  • googlebot: 1 (ostatnio: 05.04.2024 03:49:48)

Podlinkuj wpis: